Er zijn vele gelegenheden waarvoor je een fotograaf kunt boeken. Ik noem hieronder acht redenen voor een fotoreportage. Welke fotoshoot mag ik voor jou verzorgen?

8 redenen voor een fotoshoot

Nummer 1: De trouwreportage

De kans om je trouwdag vast te leggen, krijg je maar een keer. Ja, ook als je meerdere keren trouwt ;-). Het is een bijzondere dag waar vaak een lange voorbereiding aan vooraf gaat. Iedereen die je dierbaar is, is er bij. Een uitgelezen moment om een fotoreportage te laten maken om de dag steeds weer te kunnen herbeleven.

 

Verdiep je van te voren goed via internet of je netwerk. Maak een afspraak met een fotograaf die je aanspreekt. De fotograaf is de hele dag bij jullie huwelijk aanwezig en het is belangrijk dat jullie een fijne klik hebben. Spreek samen door wat en wie je op de foto wilt hebben en wat je van de fotograaf verwacht.

 

Nummer 2: Een zwangerschapsshoot

Een zwangerschap is een bijzondere periode. Natuurlijk mogen de selfies met groeiende bolle buik niet in je collectie ontbreken. Maar hoe mooi is het om foto’s van jou en je partner samen als gezin in wording te hebben. Of samen met eventueel al aanwezige broertjes en zusjes. Een zwangerschapsshoot is zeker een mooie toevoeging aan het eerste fotoalbum van je kindje.

 

Nummer 3: Een newbornreportage

Je kindje is net geboren, maar voor je het weet is dat hele kleine er al weer van af. Die eerste weken wanneer je elkaar als nieuwbakken gezin leert kennen zijn zo mooi en dierbaar. Newbornfotografen hebben verschillende werkwijzen. Bij de ene fotograaf boek je een shoot in de studio. Sommige fotografen komen met een mobiele studio en allerlei props (attributen) bij je thuis.  Je krijgt dan een mooie gestileerde foto van je pasgeboren baby. Anne Geddes is misschien wel de meest bekende newbornfotograaf die op deze manier werkt.

Andere fotografen maken gebruik van natuurlijk licht en maken een fotoreportage bij jullie thuis van jullie gezin. Maak een keuze die bij jullie past.

 

Nummer 4: een gezinsshoot of familieshoot

Foto’s van jullie gezin. Het is zo leuk om foto’s van de verschillende fases van jullie gezin te hebben. Natuurlijk maak je veel foto’s van je gezin, maar vaak staan jullie daar niet met zijn allen tegelijk op. Een fotograaf zorgt ervoor dat jullie mooi op de foto staan.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een familieportret te laten maken met opa’s en oma’s en ooms en tantes. Mooi om te zien hoe de familie steeds groter wordt.

 

Nummer 5: Portretfoto

Een portretfoto is iets anders dan een pasfoto. De pasfoto moet aan officiële eisen voldoen en er blijft vaak weinig van je spontane uitstraling over. Een portretfoto laat zien wie jij bent. Je kunt de portretfoto ook gebruiken als profielfoto voor je social media en op je cv. Als je aan het solliciteren bent, is het slim om steeds dezelfde professionele foto te gebruiken voor al je communicatie.

 

Nummer 6: Loveshoot

Je hebt de liefde van je leven gevonden en wilt dit laten vastleggen. Soms wordt een loveshoot gedaan met de fotograaf die je voor je bruiloft wilt boeken. Zo leren jullie de fotograaf kennen en is het poseren op de dag zelf wat meer ontspannen. Maar een loveshoot kan natuurlijk ook altijd. Ook als alternatief voor de trouwreportage als jullie gewoon lekker zonder boterbriefje samen zijn. Prachtig om op terug te kijken hoe jullie samen oud mogen worden.

 

Nummer 7: Vrijgezellenshoot

Voor je gaat trouwen spring je nog een keer uit de band met je vrienden of vriendinnen. Natuurlijk mag het daarna ook nog ;-), maar op je vrijgezellendag is het extra speciaal. Steeds meer mensen kiezen ervoor om de groep vrienden of vriendinnen te laten vastleggen. Een leuke blijvende herinnering: Wie zijn er bij, met wie leef je samen naar het moment van de grote dag toe. Plezier maken tijdens de shoot staat natuurlijk centraal.

 

Nummer 8: Schoolfoto

Met wie zat je in de klas en hoe zag je er uit toen je 4, 6, 8 of 11 jaar oud was. Soms ook met je broer(s) en/of zus(sen). Superleuk naslagwerk. Tegenwoordig heb je er zelfs een speciaal fotoalbum voor. Niet vergeten om gelijk de namen van de klasgenootjes achterop de foto te zetten. Vijftien jaar later ben je er toch een aantal weer vergeten. Meestal regelt de school of het kinderdagverblijf de fotosessie en hoef je alleen je bestelling te plaatsen. Heel eenvoudig en handig, want dan heb je ook foto's in handen om uit te delen aan opa's en oma's. Dat wordt altijd erg op prijs gesteld. 

 

 

Heb jij nog een reden om een fotoshoot te boeken? Laat het hier weten in de reacties.

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.