Kind op de foto, hoe doe ik dat?

Herken je dat: heb je net je camera gepakt, is je uk er alweer vandoor. Kinderen, vooral de kleinsten, zijn een geliefd onderwerp om te fotograferen. Ze veranderen zo snel, dat wil je vastleggen. Beweeglijk als ze zijn, is dat nog best een uitdaging. Hieronder deel ik een tip hoe je je kind op de foto kunt zetten.

foto-dreumes-thuis.jpg

Ooghoogte

Als je dreumes al goed stevig zit, maar nog niet (los) loopt, kun je hem/haar bijvoorbeeld op een loopwagentje zetten. Zorg dat je camera in de buurt ligt en aanstaat en zet het loopwagentje voor een rustige achtergrond. Zet je kindje erop en maak verschillende foto's. Vergeet niet ook op ooghoogte met je kindje te fotograferen. Het is een truc die al jaren wordt gebruikt. Maar als je geluk hebt, geeft het je net wat meer tijd om een aantal mooie foto's te maken.

Fotoproject kind

Het is ook leuk om hier een fotoproject van te maken. Je maakt dan een foto van je kind in steeds dezelfde setting gedurende een aantal maanden. Zo krijg je een mooie serie foto's en zie je goed de ontwikkeling die je kindje doormaakt. Als je daar geen geduld voor hebt, mag je natuurlijk altijd contact met mij opnemen.

 

Wat is jouw tip om mooie foto's van je kind te maken? Deel het hieronder in de reacties.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.